În Clinica Cermed, ne luăm angajamentul pentru sănătatea ta și punem la dispoziție o gamă completă de analize medicale și investigații paraclinice la cele mai înalte standarde de calitate internațională.

Dr. Iordan Lavinia

Funcție: Medic Specialist Endocrinologie
Competență: Ecografie endocrină
Specialitate: Endocrinologie
Contract CAS

Endocrinologia se ocupă cu profilaxia, depistarea, diagnosticarea, tratarea patologiei endocrine și recuperarea bolnavilor care suferă de boli ale sistemului endocrin. Această specialitate are ca obiect de activitate hormonii, efectul acestora asupra funcționării organismului, precum și bolile asociate.

În esență, bolile care trimit pacienții la medicul endocrinolog fac referire la unul din organele secretoare de hormoni din corp (glanda tiroidă, glandele suprarenale, glandele paratiroide, gonadele, glanda hipofiză, pancreasul, hipotalamusul).

Principalele afecțiuni endocrine sunt fie, cauzate de un dezechilibru hormonal, ceea ce înseamnă că o anumită glandă produce o cantitate prea mare sau prea mică de hormoni sau fie, datorate dezvoltării unor formațiuni (noduli) la acel nivel, caz în care este afectată activitatea glandei endocrine respective.

O parte dintre bolile endocrine nu au simptome, astfel că sunt descoperite cu ocazia controalelor de rutină și a efectuării analizelor de laborator anuale, însă odată diagnosticate, trebuie monitorizate periodic pentru tot restul vieții.

Bolile Tiroidiene

Diagnosticul bolilor tiroidiene începe cu inspecția și palparea glandei tiroide. Dupa inspecția și palparea tiroidei, medicul endocrinolog va decide dacă este necesară și o investigație imagistică tiroidiană și anume ecografia de tiroidă. Ecografia de tiroidă (tiroidiană) reprezintă o examinare a glandei tiroide cu ajutorul ultrasunetelor, utilizată pentru detectarea și diagnosticul afecțiunilor tiroidiene.

Ecografia tiroidiană este metoda imagistică de primă intenție în explorarea anatomiei tiroidei, fiind considerată cea mai sensibilă metodă de investigare. În plus, accesibilitatea și posibilitatea de repetare oricând a acesteia se datorează caracterului neiradiant al acestui tip de investigație. Ecografia tiroidiană poate fi efectuată de pacienți aparținând tuturor grupelor de vârstă (copii, gravide, femei care alăptează, vârstnici), nu necesită pregătire prealabilă și nu este dureroasă.

Ecografia de tiroidă (ecografia tiroidiană) este recomandată:

Ecografia Mamară

Sistemul endocrin este compus din multiple glande care secretă hormoni direct în torentul sangvin. Hormonii secretați de către sistemul endocrin influențează aproape fiecare organ și sistem din organism inclusiv glandele mamare, iar dezvoltarea normală a acestora implică semnale endocrine de la axul hipotalamo-hipofizo-gonandal.

Glandele mamare reprezintă un organ țintă pentru tulburările care se produc la nivelul sistemului endocrin, de aceea este important ca femeile să efectueze pe lângă o consultație endocrinologică și o ecografie mamară.

Ecografia mamară este o metodă imagistică non-invazivă iar rolul ei este a depista afecțiunile mamare în stadiul precoce și de a monitoriza anumite afecțiuni la nivelul sânilor. Ecografia mamară reprezintă prima metodă de examinare a sânilor pentru femeile sub 40 ani, femeile gravide sau pentru cele care alăptează. După vârsta de 40 ani, ecografia mamară devine o investigație complementară mamografiei.

Ecografia mamară este indicată în prezența simptomatologiei specifice reprezentate de:

Investigațiile medicale anuale reprezintă cea mai bună metodă de screening a unor boli grave, cum este cancerul. De aceea, este indicat ca femeile să facă regulat, o ecografie mamară. În acest fel, cancerul de sân sau alte afecțiuni ale glandei mamare vor fi descoperite și tratate din timp, înainte să apară complicații.

Aspectele domeniului medical

Endocrinologia joacă un rol crucial în gestionarea echilibrului hormonal și în menținerea sănătății generale a pacienților. Din ariile de interes ale domeniului, fac parte următoarele:

Specializare continuă

Mediu de lucru modern

Grijă față de pacient

Tarife

Consultație cu bilet de trimitere GRATUIT
Consultație cu plată 200 lei
Consultație de control 150 lei
Consultație Endocrinologie copii 200 lei
Ecografie mamară bilaterală 300 lei
Ecografie tiroidiană 250 lei

Galerie Clinică

Vă așteptăm într-un loc primitor, modern și adaptat-tehnologic cerințelor cotidiene pentru un diagnostic precis și o rezolvare rapidă.

Pacientul pe primul loc!

  Pentru a face o programare, vă rugăm să completați formularul de contact de mai jos și vă vom contacta în cel mai scurt timp.

  Contact Clinică

  Intrați în legătură cu personalul nostru amabil de la clinică.

  Cermed

  Articole recente

  Clinica Medicală CERMED oferă pacienților și spitalizare de zi: de la 1 aprilie se pot face inclusiv endoscopii și colonoscopii

  Clinica Medicală CERMED este, de 20 de ani, o prezență constantă pe piața de profil de la malul mării. Iuliana Bara este cea care a pus bazele clinicii, pornind de…
  Mai mult

  Recuperare medicală cu tehnologie de ultimă oră, la Medical Cermed

  La Clinica Cermed, te așteaptă un spațiu generos și primitor, dotat cu tehnologie de ultimă oră, potrivit pentru a-ți susține procesul de recuperare și de redobândire a mobilității și funcționalității.…
  Mai mult

  Cum să te pregătești pentru o Colonoscopie?

  Pregătire endoscopie digestivă superioară – EDS dimineața: Restrângere alimentară în cursul dimineții, restrângere hidrică cu minim 2 ore înaintea orei programării – EDS după-amiaza: restrângere alimentară cu cel puțin 8…
  Mai mult