Clinica Medicală CERMED oferă pacienților și spitalizare de zi: de la 1 aprilie se pot face inclusiv endoscopii și colonoscopii

Clinica Medicală CERMED oferă pacienților și spitalizare de zi: de la 1 aprilie se pot face inclusiv endoscopii și colonoscopii

Clinica Medicală CERMED este, de 20 de ani, o prezență constantă pe piața de profil de la malul mării. Iuliana Bara este cea care a pus bazele clinicii, pornind de la analize de laborator, ajungând în prezent să gestioneze nu mai puțin de 34 de specialități medicale. Managerul CERMED a vorbit, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, despre serviciile nou introduse în portofoliul clinicii din Constanța.

În momentul de față, la Clinica CERMED pacienții au acces la 34 de specialități medicale, dintre care 18 sunt în contract cu CAS (Casa de Asigurări de Sănătate), ca de exemplu Endocrinologie, Oftalmologie, Neurologie. “Ne-am dorit să oferim unei categorii largi de pacienți servicii medicale de înaltă calitate, inclusiv gratuite, decontate prin Casă. (…) Lumea se așteaptă ca într-o unitate care arată foarte frumos, de 5 stele, cum îmi place mie să spun, să găsească și prețuri pe măsură. Eu încerc să discut cu fiecare medic cu care începem o colaborare, să găsim înțelegere așa încât costurile să fie modice, suportabile, iar acolo unde se poate, să existe și contract cu CAS”, a explicat Iuliana Bara. În legătură cu medicii, managerul CERMED a mărturisit, în cadrul aceluiași interviu, că este extrem de atentă în privința selectării acestora. Colaboratorii clinicii sunt aleși în baza recomandărilor, iar ulterior feed-back-ul pacienților cântărește extrem de mult. Iuliana Bara a vorbit despre medici care colaborează cu CERMED încă de la înființarea clinicii, dar și despre medici tineri, la început de drum, care au reușit, prin profesionalism, să atragă foarte mulți pacienți. Compasiunea, felul cum relaționează medicii cu pacienții –este de asemenea un criteriu. De altfel, la polul opus, lipsa empatiei și feed-back-ul negativ din partea pacienților a condus, recent, la încetarea unei colaborări, pentru că, subliniază Iuliana Bara, la CERMED ținuta și serviciile trebuie să fie doar de înaltă calitate.

Clinica funcționează după modelul Policlinicii cu Plată, în sensul că la CERMED poți găsi, în fiecare zi, medici din diverse specialități. Spre exemplu, CERMED colaborează cu 4 medici cardiologi. Desigur, spre deosebire de Policlinica cu Plată, CERMED funcționează într-un sediu modern, cu aparatură performantă. Clinica oferă și posibilitatea efectuării analizelor – inclusiv ecografie, ecocardiografie etc., a consulturilor de specialitate, iar mai nou oferă posibilitatea spitalizării de zi. Acestora li se adaugă și recuperarea.

“Mi-am dorit să adaug acest serviciu – spitalizarea de zi. Este o autorizație care presupune că trebuie să îndeplinești foarte multe criterii. Am reușit să obținem acest aviz de la Ministerul Sănătății anul trecut. În acest moment există, în cadrul spitalizării de zi, Gastroenterologia, care are o adresabilitate destul de mare pentru care începem să facem și colonoscopii, endoscopii, de la 1 aprilie. Apoi, Medicina internă, unde se pot face consultații, ecografii gratuite… chiar și la Gastroenterologie, pacientul beneficiază de o serie de investigații fără să fie nevoit să achite. Consultația, analizele de laborator, ecografia, eventuale perfuzii de care au nevoie nu se achită. Pentru partea de Diabet, la fel, pacienții pot să vină chiar dacă sunt monitorizați de alt medic curant, dar ei pot veni pentru partea de spitalizare de zi, să își facă analizele care în mod curent nu se decontează la CAS. Mai nou, există și Neurologie în cadrul spitalizării de zi, unde putem să le facem și radografii gratuite. Dacă în cadrul investigației normale, în ambulator, pacienții ar trebui să achite o parte din investigații, în cadrul spitalizării de zi, ei beneficiază de foarte multe investigații gratuite, pe care Casa le decontează (…)”, a detaliat Iuliana Bara, în legătură cu spitalizarea de zi.

Articol preluat integral din cotidianul online FOCUSPRESS