Clinica CERMED susține promovarea sănătății în rândul tinerilor

Clinica CERMED susține promovarea sănătății în rândul tinerilor

Sâmbătă la Constanța a avut loc etapa națională a Concursului Național de Educație pentru Sănătate finalizată cu Festivitatea de Premiere a tinerilor finaliști, iar marile premii au fost acordate de către Medical CERMED Constanța și înmânate finaliștilor de către Iuliana Bara, directorul general al Clinicilor CERMED.

Concursul a fost inițiat de Direcția de Sănătate Publica Județeană Constanța în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Colegiul Național de Arte Regina Maria Constanța, în contextul educației pentru sănătate în rândul tinerilor. Acest eveniment a reunit participanți din întreaga țară.

Concursul National „Educație pentru sănătate”, faza națională, ediția a XI-a, a fost inițiat de către DSPJ Constanța prin Compartimentul de Promovare a sănătății în parteneriat cu Inspectoratul școlar județean Constanța și Colegiul National de Arte Regina Maria din Constanța.

Concursul este cuprins în calendarul CCPEENI al Ministerului Educației. La Concurs au participat pentru domeniul științific 77 de elevi din 14 județe (AB, AR, AG, BC, CL, CS, CT, GJ, GL, OT, MM, VS, VL) și pentru domeniul creație 252 de lucrări (fotografie, poster, afiș).

Au fost acordate 93 de premii și mențiuni pentru domeniile științific și de creație:

Premierul I – 13
Premiul II – 18
Premiul III – 23
Mențiuni – 36
Premii speciale – 3

Întregul concurs a fost organizat sub atenta supraveghere și coordonare a directorului general al Direcției de Sănătate Publica Constanța, Cristina Schipor, prezentă pe scena Colegiul Național de Arte Regina Maria Constanța, cu ocazia premierii acestor tineri implicați în promovarea unui stil de viață sănătos.

Înmânarea diplomelor însoțita de multe îmbrățișări din partea elevilor premianți a fost făcută de către Loredana Manolache – Inspector Școlar General Adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Articol preluat integral din cotidianul online CUGET LIBER.