Consult gratuit la Ginecologie, în sistem CAS, la Clinica Cermed

Consult gratuit la Ginecologie, în sistem CAS, la Clinica Cermed

La Clinica Cermed poți beneficia de consult gratuit la specialitatea Obstetrică – Ginecologie, în sistem CAS. Ai nevoie de biletul de trimitere de la medicul de familie și cardul național de asigurări de sănătate sau adeverința de asigurat.

Candidoza vaginală, una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni, poate apărea și în absența contactului sexual. Iată câteva cauze care pot determina prezența acesteia:

  • 𝐔𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐧𝐭𝐢𝐛𝐢𝐨𝐭𝐢𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫: Ele pot perturba echilibrul florei vaginale și duc la creșterea populației de ciuperci de tip Candida.
  • 𝐔𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐛𝐬𝐨𝐫𝐛𝐚𝐧𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 și 𝐚 𝐭𝐚𝐦𝐩𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫: Dacă aceste produse sunt schimbate mai rar sau dacă nu sunt folosite igienic, pot crea un mediu propice pentru dezvoltarea infecției.
  • 𝐋𝐞𝐧𝐣𝐞𝐫𝐢𝐚 𝐬𝐭𝐫â𝐦𝐭ă 𝐬𝐚𝐮 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐢𝐧𝐭𝐞𝐭𝐢𝐜𝐞: Nu permit pielii să respire și pot crea condiții favorabile bacteriilor.
  • 𝐔𝐧 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦 𝐢𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫 𝐬𝐥ă𝐛𝐢𝐭: Persoanele cu sistem imunitar slăbit sunt mai predispuse la candidoza vaginală.
  • 𝐃𝐢𝐚𝐛𝐞𝐭𝐮𝐥: Diabetul poate crește riscul de a dezvolta candidoza vaginală căci nivelurile ridicate de zahăr din sânge favorizează creșterea ciupercilor de tip Candida.
  • 𝐒𝐚𝐫𝐜𝐢𝐧𝐚: Candidoza vaginală este frecvent întâlnită la femeile însărcinate din cauza schimbărilor hormonale care afectează echilibrul florei vaginale.

Dr. Snejana Sîmboteanu, medic specialist și dr. Paris Ionescu, medic primar, vă așteaptă la Cermed. Programează-te din timp!

 

Articol preluat integral din cotidianul online FOCUSPRESS